Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Прихована оренда 106 га земель державної сільськогосподарської дослідної станції НААН: на Берегівщині прокуратура оскаржила удаваний правочин

   

Берегівською місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області про визнання недійсним договору про виконання наукового супроводу щодо реконструкції саду для енергозберігаючих технологій та зобов’язання суб’єкта господарювання звільнити земельні ділянки загальною площею 106,83 га, які розташовані на території Берегівського району. Вартість земель складає понад 31 млн грн.

Позовну заяву подано в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області до Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України та приватного підприємства, яке, з порушенням Закону, отримало землю у користування.

У позові прокурор доводить, що спірні землі фактично передані у  платне користування на підставі договору підряду. При цьому, в порушення Земельного кодексу України та ст. 25 Закону України «Про оренду землі» сторони не уклали договір оренди. Таким чином, вони намагались приховати фактичну оренду землі та відповідно, не сплачувати за неї кошти до бюджету.

Наразі за вказаним позовом прокуратури судом відкрито провадження по справі.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1774