Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

На Закарпатті прокуратура спільно із УСР попередили замовне вбивство жінки

    

Прокурорами прокуратури Закарпаття спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань за участі поліцейських Закарпаття розкрито замовне вбивство закарпатки, яке спланував іноземець.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, правоохоронці встановили, що замовник іноземець, який наразі мешкає на Тячівщині і займається бізнесом. У нього виник конфлікт із власником місцевого магазину. Під час  розмови він погрожував підприємцю розібратися з ним. Жінка - продавчиня магазину -  випадково почула цю розмову. Дізнавшись про це, іноземець вирішив позбутися небажаного свідка.

Знайшовши кілера, замовник надав детальну інформацію про жінку (її фото, звички, місце проживання і роботи) та домовились про оплату.

Встановивши особу виконавця злочину, правоохоронці схилили його до співпраці та інсценували вбивство потерпілої. Побачивши фото «виконаної роботи» замовник розрахувався за вбивство та планував покинути Закарпаття, аби забезпечити собі алібі.

У рамках скоординованої прокуратурою області спецоперації, оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області, спецпідрозділу КОРД у Івано-Франківській області та детективами поліції Закарпаття затримали підозрюваного в ніч з 28 на 29 квітня 2020 року при спробі виїхати до столиці.

Замовника затримано у порядку статті 208 КПК України  та поміщено до ізолятору тимчасового тримання. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Вирішується питання про повідомлення іноземцю про підозру за ч.1 ст.14 п.11 ч. 2 ст.115 (готування до умисного вбивства вчиненого на замовлення) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме про його безальтернативне тримання під вартою.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 1877