Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

На Закарпатті правоохоронці викрили масштабну схему незаконного вирубування державних лісів у трьох лісництвах (ФОТО, ВІДЕО)

    

Прокурорами прокуратури Закарпаття спільно із співробітниками Управління СБУ в Закарпатській області продовжується робота щодо блокування розкрадань  лісу у Закарпатській області. У ході слідства викрито масштабну схему незаконного вирубування державних лісів у трьох лісництвах Закарпаття, що заподіяла орієнтовно 14 млн грн збитків.

За погодження прокурора прокуратури області повідомлено про підозру керівнику «Брустурянського лісомисливського господарства» у зловживанні службовим становищем (ч. 1 ст. 364 КК України).

Як встановлено у ході слідства, підозрюваний, погодив технічну документацію про місце розташування та межі земельних ділянок, що призвело до незаконного вибуття з державної власності земель лісового фонду.

Крім того, в ході слідства, встановлено причетність службових осіб державного підприємства «Хустське лісо дослідницьке господарство» та Ужанського національного природного парку до масштабних порубок лісу на ввірених їм територіях лісового фонду. У ході огляду фахівцями - екологами  окремих ділянок лісу, встановлено факти систематичного проведення незаконних рубок.

Сьогодні, 29 квітня, правоохоронцями проведено ряд обшуків у приватних та службових помешканнях фігурантів справи.

За усіма епізодами, триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Львові.   Встановлюються інші особи, які ймовірно причетні  до вказаної злочинної діяльності.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 2141