Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Взято під варту екс-чиновника ОДА та директора приватної фірми, які підозрюються у заволодінні коштів, виділених на будівництво школи

    

 За клопотанням прокурора слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду взято під варту на 60 діб колишнього чиновника ОДА та директора приватної фірми, які підозрюються у заволодінні майже 800 тис грн, виділених на будівництво школи

Крім того, слідчим суддею визначено альтернативний запобіжний захід у вигляді понад 630 тис грн застави кожному з фігурантів справи.

Нагадаємо, за версією слідства, директор фірми, достовірно знаючи про завищення витрат на будівництво школи, а також те, що фактично ряд робіт визначених документацією не виконані, подав до структурного підрозділу ОДА акти про їх повне виконання.

Надалі, начальник управління капітального будівництва Закарпатської ОДА, будучи у змові з директором фірми, власноручно засвідчив їх достовірність.

Як підтверджено висновком будівельно-технічної експертизи, сума заподіяних збитків становить близько 800 тисяч гривень.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.5 ст.191 КК України та ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1926