Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

Прокурором доведено вину іноземця, який контрабандою спробував вивезти до ЄС більше 2 кг марихуани (ФОТО)

        

На підставі наданих доказів, громадянина Німеччини визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Так, у судовому засіданні прокурором доведено, що підозрюваний купив наркотичну речовину у м. Львові. Надалі, заховавши пакети у задній бампер власної автівки «Skoda Superb», спробував вивезти їх до ЄС.

Контрабанду виявили співробітники оперативно – розшукового відділу Держприкордонслужби з місцем дислокації у Закарпатській області під час поглибленого огляду автівки, коли іноземець заїхав на митний пост «Лужанка». У перерахунку на суху речовину вага вилученого наркотику склала понад 2,1 кг.

Результати освідування показали, що на момент вчинення злочину іноземець перебував у стані наркотичного сп’яніння від вжитих марихуани та амфетаміну.

Дослідивши  усі надані докази, Ужгородським міськрайонним судом визнано винним обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.2 ст.305 КК України (контрабанда «канабісу» у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення «канабісу», у великих розмірах з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб) та засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До набрання вироком законної сили засуджений й надалі утримуватиметься під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 1611