Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

У прокуратурі Закарпаття проведено круглий стіл щодо попередження й запобігання злочинам у сфері захисту навколишнього середовища (ФОТО)

      

27 травня 2020 року у прокуратурі Закарпатської області проведено «круглий стіл» щодо захисту інтересів держави у бюджетній та земельній сферах, а також у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Захід проведено за участі керівників управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області, Державної екологічної інспекції  у Закарпатській області, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА та Територіального управління Рахункової палати по Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Під час відкритого і конструктивного спілкування, учасники обмінялись думками і досвідом у форматі комунікативного дискурсу, розглянули питання взаємодії органів прокуратури та зазначених відомств щодо виявлення і усунення порушень вимог законодавства у вказаних напрямах.

До прикладу, йдеться про посилення контролю за використанням бюджетних коштів при проведені держзакупівель, використанням земель на яких залягають корисні копалини загальнодержавного значення, неконтрольоване використання яких, не тільки завдає шкоди екології, а й може привести до їх знищення, а також вжиття усіх дієвих заходів задля виявлення та притягнення порушників до передбаченої законом відповідальності. Аналогічна ситуація спостерігається і у сфері використання водних ресурсів, видобутку корисних копалин та ряду інших напрямків.

На завершення, заступник прокурора Закарпатської області Андрій Новіков підсумував, що дана зустріч, є важливим кроком у напрямку налагодження більш дієвої співпраці заради профілактики та недопущення у майбутньому правопорушень у вказаних сферах.

За результатами обговорення проблематики, керівниками відомств підписано меморандум про співробітництво.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

кількість переглядів: 1645