Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

На Закарпатті правоохоронці викрили схему, за допомогою якої тендери на держзакупівлі вигравали наперед визначені фірми

    

Прокурором Ужгородської місцевої прокуратури погоджено підозру місцевому мешканцю у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованої системи (ч.2 ст.361 КК України).

Згідно зібраних матеріалів слідства, підозрюваний, за попередньою змовою із посадовими особами органів місцевого самоврядування, використовуючи незаконно отримані логіни і паролі до системи «ProZorro» мав вільний доступ до перегляду пропозицій усіх учасників торгів.

Володіючи конфіденційною інформацією до стадії розкриття пропозицій усіх учасників, підозрюваний формував нові, кращі умови від наперед визначених фірм, які, таким чином, отримували перемогу.

Послугами цього посередника користувались різні органи державної влади та місцевого самоврядування, в тому числі, і посадовці окремих ОТГ Закарпаття.

За оперативного супроводу відділу кіберполіції Закарпаття ДК НПУ, у рамках даного кримінального провадження проведено ряд слідчих дій, зокрема, більше 10 санкціонованих обшуків на території Тячівщини, Берегівщини, Ужгорода, Ужгородщини та Перечинщини. Вилучена документація скеровуватиметься для проведення відповідних експертиз.

Також в рамках слідства встановлюються усі причетні особи до вказаної оборудки.

Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі Ужгородського райвідділу поліції. Прокурори Ужгородської місцевої прокуратури забезпечують подальше процесуальне керівництво за ходом слідства.

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 758