Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Прокуратура скерувала до суду черговий обвинувальний акт стосовно ще одного члена ДВК з 69 округу, яка незаконно видала бюлетені для голосування

    

Правоохоронними органами Закарпаття   продовжується системна робота щодо притягнення до відповідальності осіб за порушення виборчого законодавства. 


Так, сьогодні, 5 червня 2020 року, прокуратурою  Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного члена дільничної виборчої комісії у с. Великі Лучки, Мукачівського району.


У ході слідства зібрано докази, які підтверджують, що підозрювана, усупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала невстановленим особам 37 бюлетенів, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном.


Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.


У зв'язку із визнанням обвинуваченою своєї вини та укладенням угоди, до суду скеровано обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1492