Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

Тримання під вартою із альтернативою 2 млн 999 тис грн застави: за клопотанням прокурора судом змінено запобіжний захід директору Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради

  

За доводами прокурора прокуратури Закарпатської області слідчим суддею  Ужгородського міськрайонного суду змінено запобіжний захід  директору Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, який підозрюється в розтраті ще понад 602 тис грн виділених на ремонт площі Поштової у м. Ужгороді.

Згідно проголошеної сьогодні ухвали, підозрюваного взято під варту із можливістю внесення 2 млн 999 тис грн застави.

Відповідно до матеріалів слідства, підозрюваний, завірив та прийняв у повному об’ємі неякісні роботи щодо укладання тротуарів на площі Поштовій, що стало підставою для перерахування підряднику коштів. При цьому, він умисно не зазначив в даному документі зауваження щодо недотриманих підрядником вимог ДСТУ та невідповідності влаштованої бруківки проектно-кошторисній документації. 

Підписання посадовцем даних документів, стали підставою для стягнення з міської ради понад 602 тис грн. у судовому порядку.

Поряд з цим, посадовець уклав договір з іншою фірмою, яка здійснила демонтаж неякісно укладеної бруківки та виконав усі необхідні монтажні роботи по її переукладенню, але з повною оплатою вартості виконаних робіт. 

Наразі, у сукупності скоєних злочинів, посадовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України.

Встановлюються інші фігуранти, які причетні до вчинення даного злочину.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід забезпечили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1690