Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2020

Привласнили дві земельні ділянки: на Тячівщині прокуратура затвердила обвинувальні акти двом шахрайкам

    

Прокурором Тячівської місцевої прокуратури затверджено і скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох жінок, які в загальному, незаконно привласнили 0.6 га земель у смт. Буштино. Вартість земель складає понад 650 тис грн.

Обидві жінки – мешканки Буштино, провернули ідентичні оборудки аби незаконно привласнити землю.

Так, як встановили правоохоронці, задля незаконного отримання ділянок, підозрювані надали державному реєстратору підроблені рішення Буштинської сільської ради.

Одна з них, таким чином, отримала 0,2 га землі, ринковою  вартістю близько 200 тис грн. Дії мешканки смт. Буштино кваліфіковані за ч.4 ст.358, ч.2 ст.190 КК України.

Підозрювана в іншому кримінальному провадженні привласнила вже 0,4 га землі для особистого селянського господарства. Згідно висновку експерта, вартість цієї ділянки становить 467 тис грн. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.ч.1, ч.4 ст.358, ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, у рамках вказаних  проваджень, місцевою прокуратурою заявлено дві позовні заяви в інтересах Буштинської селищної ради та Головного Управління Держгеокадастру в Закарпатській області про витребування спірних земель з чужого незаконного володіння, скасування реєстрації права приватної власності та повернення земельних ділянок у комунальну та державну власність. Наразі, обидві позовні заяви перебувають на розгляді в суді.



Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 598