Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Вирубка лісу службовими особами Хустського лісництва на понад 8,5 млн грн: дії підозрюваних кваліфіковані за додатковими статтями

    

Прокуратурою Закарпатської області змінено підозри двом майстрам лісу Хустського лісництва ДП "Хустське лісове дослідне господарство". Дії фігурантів як зловживання службовим становищем та незаконний збут лісу, вчинені у складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).
 

 
Також, за погодження прокурора Закарпаття аналогічну підозру повідомлено лісничому цього ж лісництва, який до того ж, є депутатом Кошелівської сільської ради.
 

 
Згідно матеріалів слідства, організував і налагодив роботу «чорних лісорубів» саме депутат сільради. Він підшукав собі спільників з підлеглих та чітко розподілив їх ролі.
 

 
Як керівник, він забезпечував перебування виконавців на певних посадах, шукав потенційних покупців та в загальному організовував роботу групи.
 

 
Виконавці ж, визначали, які саме дерева підлягали незаконній вирубці та приховували сліди злочину. Спільними зусиллями фігуранти організовували вивезення і реалізацію незаконно зрубаних дерев.
 

У ході досудового розслідування зібрано докази, які підтверджують, що підозрювані, в період 2019-2020 років, без оформлення відповідних документів, незаконно надали дозвіл на порубку понад 680 дерев буку та ялини на території лісництва. Відповідно до висновку експерта, сума заподіяних збитків складає понад 8 млн 550 тис грн.

Наразі у вказаній справі триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі ТУ ДБР у м. Львові. Оперативний супровід у провадженні забезпечують співробітники Управління Служби безпеки України в Закарпатській області.

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1548