Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Впровадження інституту проступків: у прокуратурі провели спільне онлайн-навчання

      

19 червня 2020 року у прокуратурі Закарпатської області проведено семінарське заняття щодо впровадження в практичну діяльність інституту кримінальних проступків. Відповідні зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів набирають чинності 1 липня 2020 року.

Захід проведено за участі керівництва прокуратури  та Нацполіції Закарпаття. Задля дотримання заходів безпеки, місцеві прокурори та співробітники поліції на місцях прийняли участь у заході в режимі відеоконференції.

Під час навчання присутні обговорили ряд питань, зокрема, йшлося про особливості здійснення досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проступків, а також про повноваження та роль дізнавача і прокурора під час проведення дізнання.

Крім того, про зміни та доповнення до звітностей у зв’язку із запровадженням інституту кримінальних проступків та особливості їх обліку в ЄРДР в онлайн-режимі розповіли присутнім представники Офісу Генерального прокурора.

Довідково:

Кримінальний проступок – це один із видів кримінального правопорушення, за вчинення якого призначають основне покарання у вигляді штрафу, в розмірі не більше ніж три тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або інше покарання, але не пов’язане з позбавленням волі.

До кримінальних проступків належать некваліфіковані крадіжки, шахрайства, незаконні дії з наркотичними засобами без мети збуту, хуліганство й інші правопорушення, які становлять майже половину всіх зареєстрованих фактів.

Дізнавачі здійснюватимуть розслідування кримінальних проступків за скороченою процедурою, тривалість якої не має перевищувати один місяць з дня вручення особі повідомлення про підозру.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 674