Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2020

У Берегові прокуратура вимагає повернути місцевій громаді цілісний комплекс водопостачання та водовідведення вартістю понад 11 млн грн

      

Берегівська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Закарпатської області з позовною заявою про зобов’язання повернути місцевій територіальній громаді цілісний майновий комплекс водопостачання, водовідведення та очищення стічних вод, який переданий у концесію місцевому підприємству. Вартість комплексу складає 11 млн 111 тис грн.

Позовна заява подана в інтересах держави в особі Берегівської міської ради до місцевого приватного підприємства.

Так, у позові прокуратура доводить, що спірний концесійний договір від грудня 2007 року укладений з суттєвими порушення Закону України „Про концесії".

Зокрема, йдеться про те, що відсутність у договорі ряду істотних умов та його укладення без експертної оцінки призвели до того, що підприємство не сплачує в повному об’ємі концесійні платежі. В загальному, місцевий бюджет недоотримав понад 14 млн грн концесійних платежів.

Поряд з цим прокурором встановлено, що майно водоканалу використовується без достатніх правових підстав та без укладення договору оренди земельних ділянок. Як наслідок, місцевий бюджет недоотримав ще майже 600 тис грн.

Справа призначена до розгляду у Господарському суді Закарпатської області.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області
кількість переглядів: 1637