Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2020

На Мукачівщині чергові два члени ДВК обвинувачуються у незаконній видачі бюлетенів для голосування під час виборів до ВРУ

   

Прокуратурою та поліцією Закарпаття й надалі продовжується системна робота щодо притягнення до відповідальності осіб, які підозрюються у вчиненні виборчих злочинів.

Так, у липні 2020, прокуратурою скеровано до суду два чергові обвинувальні акти стосовно членів 69 одномандатного виборчого округу.

В даних епізодах, правоохоронцями зібрано докази, які підтверджують, що підозрювані, усупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видавали невстановленим особам бюлетені, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

Сторона захисту, оцінивши зібрані у ході розслідування докази, пішла на угоду з стороною обвинувачення, визнавши свою вину в інкримінованому злочині. Обвинувальні акти, разом із угодами про визнання винуватості, скеровані до Мукачівського міськрайонного суду для затвердження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі та детективи відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечила процесуальне керівництво за ходом слідства.

Таким чином, завершено розслідування стосовно 16 членів ДВК вказаного округу за обвинуваченням останніх у незаконних видачах  бюлетенів для голосування.

В той же час, досудове розслідування за аналогічними фактами продовжується.  Правоохоронці проводяться усі необхідні слідчі дії, щодо встановлення усіх фактичних обставин злочину та притягнення винних до передбаченої законом відповідальності.



Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 652