Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2020

За погодження прокурора повідомлено про підозру ще одному учаснику злочинного угруповання з Мукачева, які займались збутом синтетичних психотропів

    

За погодження прокуратури Закарпатської області слідчими поліції повідомлено про підозру п’ятому фігуранту злочинного угруповання, які збували синтетичні наркотичні речовини на території Мукачева та області (ч.2 ст.307 КК України).

Нагадаємо, трьох його спільників затримано 9 липня 2020 року на одній з квартир Ужгорода у ході спільної спецоперації прокуратури, СБУ та поліції Закарпаття. У подальшому, у ході слідства, повідомлено про підозру у збуті наркотичних речовин четвертому фігуранту (ч.2 ст.307 КК України).

Загалом, під час проведення негласних слідчих дій, правоохоронцями задокументовано неодноразові факти збуту підозрюваними  метамфетаміну.

У ході обшуку правоохоронці виявили на столі насипи порошкоподібної речовини білого кольору та пакетики з кристалічною речовиною. Крім того, вилучено значні суми готівки у національній та іноземній валютах. Вилучені речовини скеровані для проведення необхідних експертиз.

За клопотаннями слідства, трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Крім того, слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду визначено альтернативи застав фігурантам. Так, 24-річному мукачівцю розмір застави склав 1,2 млн грн, двом його співучасникам - по 504 тис грн кожному. Прокуратура оскаржила ці ухвали суду.  Ще одного учасника взято під домашній арешт.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу  п’ятому фігуранту, який сьогодні добровільно з’явився до прокуратури області.

Триває подальше розслідування, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід забезпечили оперативники СБУ області.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1541