Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2020

Упродовж 2020 року прокурорами Закарпаття пред’явлено позовних заяв на 184 млн грн

  

З січня по липень 2020 року органи прокуратури в Закарпатській області пред’явили на захист інтересів держави позовні заяви на загальну суму 184 млн грн. З них судами задоволено позовів на 63,5 млн грн.

Частина заяв стосується найбільш актуальних напрямів: земельних, бюджетних правовідносин, сфер державної та комунальної власності.

З питань земельних відносин за вказаний період пред’явлено 28 позовів на суму 120,5 млн грн. Площа земель, що повернуті з чужого незаконного володіння та вибуття яких із власності держави попереджено, - 175 га. Варто зазначити, що особлива увага приділяється питанням захисту земель рекреації та лісового фонду.

До прикладу, Тячівська місцева прокуратура встановила факт незаконної приватизації 7 земельних ділянок загальною площею 4,13 га внаслідок неправомірних дій посадових осіб Солотвинської селищної (рекреаційна зона солених озер), які сприяли у оформленні правовстановлюючих документів, знаючи, що на сесії селищної ради рішення про надання цих ділянок у власність не приймали.

У сфері бюджетних правовідносин органами прокуратури пред’явлено 65 позовів на загальну суму понад 37 млн грн. Зокрема, Хустська місцева прокуратура виявила, що проведена закупівля робіт із капітального ремонту дороги на суму понад 22 млн. грн. не відповідала вимогам Закону України «Про публічні закупівлі». Тендерна пропозиція переможця не містила всіх необхідних документів, які вимагав замовник.

Порушення вимог чинного законодавства фіксувалися і у сфері державної та комунальної власності. Результатом цього є пред’явлення до суду позовних заяв на суму 22,8 млн грн.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 615