Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2020

Правоохоронці завадили закарпатцю контрабандою вивезти з України культурні цінності

   

Вчора на  КПП «Тиса», що на кордоні з Угорщиною, було припинено спробу контрабандного переміщення до ЄС колекції культурних цінностей.

Правоохоронці спинили 21-річного закарпатця, що намагався вивезти з України старовинні книги та монети, що ймовірно належать до об’єктів культурної цінності. Під час поглибленого огляду особистих речей юнака було виявлено 4 книги та понад сотню монет, які він приховав у коробках з-під цукерок. Знайдені предмети направили на експертизу.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (закінчений замах на вчинення кримінального правопорушення), ч. 1 ст. 201 КК України (контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей).

Затримання зловмисника проводилося спільно зі співробітниками ДПСУ та Закарпатської митниці Держмитслужби. Подальше досудове розслідування здійснюватимуть слідчі УСБУ в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

     

 

 

 

 

 

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1248