Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Прокуратура тримає на контролі хід справ стосовно діяльності «чорних ріелторів»

   

Прокуратурою Закарпатської області змінено підслідність у кримінальному провадженні щодо діяльності так званих «чорних ріелторів». Здійснено це у зв’язку з неефективним проведенням досудового розслідування слідчими Ужгородського відділу Нацполіції Закарпаття.

Таким чином, матеріали справи було скеровано до слідчого управління ГУ НП в Закарпатській області для проведення подальшого розслідування.

Йдеться про кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 , ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 358 КК України, по факту неправомірного заволодіння квартирою пенсіонерки з м. Ужгород.

Водночас за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області розслідується ще одне схоже провадження за тими ж кримінальними правопорушеннями.

Згідно з доводами потерпілих, окремі особи, використовуючи безпорадний стан громадян, вводили їх в оману та шляхом надання недостовірної інформації про наслідки при оформленні довіреностей від імені потерпілих, здійснили відчуження ряду нерухомого майна всупереч волі його власників, чим спричинили останнім шкоду.

Розслідування цього провадження також доручено слідчому управлінню ГУ НП в Закарпатській області через неефективну роботу попереднього органу досудового розслідування.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 638