Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо закарпатців, які займалися вимаганням коштів у мешканця Хуста

    

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків, які займалися вимаганням коштів від мешканця Хуста.

У ході слідства встановлено, що закарпатці вимагали від потерпілого 21 тис грн за нібито неякісно виконані будівельні роботи.

Напередодні ж чоловік близько двох тижнів працював на Хустщині, за що й отримав вказану суму. Зловмисники знали про це й погрожували чоловіку фізичною розправою у разі відмови віддати їм кошти.

Їх затримано «на гарячому» у червні поточного року співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області спільно з детективами Нацполіції та спецпідрозділами КОРД і ТОР.

Чоловіки обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, тобто у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 718