Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2020

Хустська місцева прокуратура вимагає повернути у власність держави земельну ділянку, вартістю понад 2 млн грн

   

За позовом Хустської місцевої прокуратури Хустським районним судом відкрито провадження щодо визнання недійсним державного акту про право власності на земельну ділянку, площею 1,23 га та вартістю понад 2 млн грн.

Позов подано в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства «Хустське лісове дослідне господарство» до Хустської районної державної адміністрації та місцевої мешканки.

Як повідомив керівник Хустської місцевої прокуратури Сергій Зовдун, підставою для звернення до суду стало порушення інтересів держави в частині порушення вимог законодавства при розпорядженні землями сільськогосподарського призначення та землями лісового фонду, які перебувають під особливим захистом.

Як було встановлено, місцевій мешканці в Хустському районі виділили земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства в рахунок частки (паю) на землях, які не підлягають розпаюванню та частково відносяться до земель лісового фонду.

Суд визнав наявність підстав для представництва інтересів держави прокурором і  відкрив провадження у вказаній справі та призначив підготовче судове засідання.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 653