Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Прокуратура погодила підозри членам злочинного угрупування, що переправляли нелегальних мігрантів з Росії до країн ЄС

   

Закарпатська обласна прокуратура спільно з працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Закарпаття викрила злочинне угрупування, яке займалося нелегальним переправленням осіб з Російської Федерації до країн ЄС через державний кордон України.

Встановлено, що до угрупування входили мешканці Закарпатської та Луганської областей.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури проведено оперативні заходи й встановлено, що схему переправлення нелегалів організував мешканець Тячівського району. Залучившись спільниками, він налагодив механізм транспортування іноземців з території Росії на Закарпаття та утримання їх до переправлення у прикордонних населених пунктах.

За місцем проживання фігурантів злочину сьогодні, 25 вересня, проведено обшуки. Правоохоронці виявили й вилучили речові докази, а також зброю та, ймовірно, наркотичні речовини.

За погодження прокурора Закарпатської обласної прокуратури чотирьом учасникам угрупування, серед яких троє закарпатців, вже повідомлено про підозри у незаконному переправленні осіб через кордон (ч.2 ст. 332 КК України).

У справі триває досудове розслідування за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 481