Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2020

Близько 800 тис. грн збитків при будівництві школи на Рахівщині: судитимуть колишнього посадовця Закарпатської ОДА та керівника приватної фірми

   

Закарпатська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора приватної будівельної компанії та колишнього керівника одного з управлінь Закарпатської ОДА за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем і розтрати чужого майна. Йдеться про кошти, виділені на будівництво школи у с. Кваси Рахівського району.

У ході слідства встановлено, що очільник товариства вніс завідомо неправдиві відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт, зокрема завищив їх вартість. До того ж, знаючи, що частина робіт взагалі не виконана,  підприємець подав до структурного підрозділу ОДА акти про їх повне завершення. Достовірність поданих документів своїм підписом і печаткою засвідчив посадовець облдержадміністрації, що перебував у змові з керівником будівельної фірми.

Згідно з висновками експертів, унаслідок незаконних дій обвинувачених обласному  бюджету завдано 764 760 грн збитків.

У квітні поточного року їм було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України.

Наразі досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури, завершене. Обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 880