Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо дипломата, затриманого на кордоні з сигаретами на понад 7 млн грн

   

Закарпатська обласна прокуратура погодила підозру та скерувала до суду обвинувальний акт щодо закарпатця, який за підробленими дипломатичними документами намагався вивезти до ЄС понад 180 тис. пачок сигарет.

Йдеться про подію, що трапилася наприкінці вересня на КПП «Тиса». 49-річного мешканця Мукачева затримали при спробі перетнути кордон окремою дипломатичною смугою руху з повним мікроавтобусом цигарок без акцизних марок, орієнтовна вартість яких – понад 7 млн грн.

Як інформувала Закарпатська обласна прокуратура, на автомобіль, тютюнові вироби та інше майно було накладено арешт.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 358 КК України, тобто незаконне придбання, зберігання і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та використання підроблених документів.

Досудове розслідування у  вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ ДФС у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 779