Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2020

Закарпатця судитимуть за збройний напад та викрадення майже 1 млн грн на Берегівщині

   

Берегівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо раніше судимого мешканця Мукачева за фактом вчинення розбійного нападу в с. Яноші на Берегівщині.

Нагадаємо, подія трапилася 31 березня поточного року. За інформацією слідства, двоє осіб зі зброєю напали на місцевого мешканця, коли той виїжджав зі свого двору. Обвинувачений здійснив серію пострілів в бік 52-річного чоловіка, чим завдав йому кілька вогнепальних кульових поранень. Відібравши в потерпілого 800 тис. грн, зловмисники зникли з місця злочину.

Намагаючись приховати сліди злочину, вони спалили автомобіль BMW, на якому пересувалися під час нападу.

Мукачівця затримали на початку травня на Київщині. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 15 - п. 6 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. Наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Інший фігурант злочину – у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 595