Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2020

Хабар за сприяння при огляді та реєстрації транспортних засобів – викрито особу з числа керівництва Закарпатського НДЕКЦ МВС України

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури на отриманні неправомірної вигоди викрито заступника завідувача одного з відділів Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За даними слідства, посадовець налагодив схему незаконного вимагання коштів із клієнтів центру. За хабар обіцяв сприяти отриманню позитивного акту огляду відповідності ідентифікаційних номерів, конструкції та технічного стану транспортного засобу встановленим вимогам та прискоренню державної реєстрації транспортного засобу.

Наразі відомо, що за проведення вищевказаних дій він вимагав близько 16 тис. грн.

Співробітниками ВБКОЗ УСБУ в Закарпатській області та слідчими ГУ ДФС у Закарпатській області посадову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України при одержанні частини неправомірної вигоди.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснюють прокурори Закарпатської обласної прокуратури, триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 777