Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

Берегівська місцева прокуратура забезпечила повернення у державну власність земель вартістю понад 200 млн грн

   

Західний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення Господарського суду Закарпатської області, яким задоволено позов Берегівської місцевої прокуратури з вимогою витребувати із незаконної оренди землі площею 753 га та вартістю понад 201 млн грн.

Позовну заяву прокуратура подавала з метою захисту інтересів держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області прокуратура позивалася до Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН та фермерського господарства.

Як повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін, йшлося про те, що землі, які знаходяться на території району, передані суб’єкту господарювання у платне користування на підставі договору підряду. Водночас договір оренди землі не був укладений, що є порушенням норм Земельного кодексу України та ст. 25 Закону України «Про оренду землі». Унаслідок таких дій фактична оренда землі була прихована.

Незаконність передачі земель доведена в апеляційному порядку рішенням суду, яке набрало законної сили. Наразі договір про надання послуг у сфері сільського господарства визнано недійсним, триває процес повернення ділянок із незаконного володіння у власність держави.

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1240