Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Прокуратура погодила підозру закарпатцеві у незаконному переправленні мігрантів через державний кордон

   

За погодження Тячівської місцевої прокуратури жителю одного із сіл Рахівщини повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що близько двох місяців тому місцеві мешканці сприяли переправленню чотирьох громадян Індії через українсько-румунський кордон. При цьому незаконний перетин здійснювали через р. Тиса, що було небезпечним для життя цих осіб.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону та Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Тячівської місцевої прокуратури встановили точне місце переховування мігрантів у Тячівському районі. Крім того, під час санкціонованих обшуків зібрано докази протиправної діяльності закарпатців.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, ймовірно причетним до протиправної діяльності.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення законом встановлено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 793