Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2020

Взято під варту голову селищної ради, якого підозрюють у хабарництві

   

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання, погоджене Закарпатською обласною прокуратурою, та взято під варту голову однієї із селищних рад Закарпаття із визначенням застави у розмірі близько 400 тис. грн. Його підозрюють у одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, що вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Задоволено клопотання і щодо пособника службовця. Особу взято під варту із можливістю внесення 94 590 грн застави за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, при отриманні частини хабаря посадовця і посередника затримали 10 листопада співробітники ВКЗЕ УСБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими обласного управління Нацполіції.

За попередньою інформацією, голова селищної ради вимагав 80 тис. грн «відкату» від керівника приватної фірми, що виграла тендер на проведення ремонту об’єктів дорожньої інфраструктури. За ці кошти обіцяв не перешкоджати підприємцеві в його діяльності та при подальшій участі у публічних закупівлях.

За процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури  у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 696