Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

ДТП зі смертельними наслідками та хуліганство: прокуратура повідомила про підозру районному депутату

   

Закарпатська обласна прокуратура повідомила новообраному депутату Берегівської районної ради про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 286 КК України.

Йдеться про кілька подій. Зокрема, слідством встановлено, що в січні 2013 року він був учасником конфлікту, що трапився на стоянці одного з розважальних закладів Виноградівського району. Чоловік вдався до хуліганських дій та наніс потерпілому численні удари металевою палицею, спричинивши йому, зокрема, тілесні ушкодження середньої тяжкості. Після того як закарпатець сховався від нападника у власному автомобілі, підозрюваний почав наносити механічні ушкодження палицею і транспортному засобу. Завдані збитки експерти оцінили у понад 20 тис. грн.

Вже в липні поточного року вказаний посадовець, керуючи автомобілем Toyota Land Cruiser, допустив зіткнення з мотоциклом. Унаслідок ДТП водій останнього отримав травми. Наразі перевіряється їх зв’язок із настанням смерті особи.

Так, чоловік обґрунтовано підозрюється у хуліганстві, вчиненому із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета, нанесенні умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості та порушенні особою, яка керує транспортним засобом, правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження.

За процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1416