Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2020

Закарпатською обласною прокуратурою в апеляційній інстанції доведено вину начальника Берегівського міжрайонного управління водного господарства у вчиненні корупційного адмінправопорушення

   

За принципової позиції та належного забезпечення участі прокурора у судовому розгляді  Закарпатським апеляційним судом відхилено апеляційну скаргу захисника та правопорушника на рішення Іршавського районного суду від 2 вересня 2020 року.

У судових засіданнях прокурором доведено вину начальника Берегівського міжрайонного управління водного господарства у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Як раніше повідомлялося, посадовець, порушуючи вимогу ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно, без поважних причин, подав на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну декларацію за 2019 рік після встановленого Законом періоду декларування. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) і призначено штраф у розмірі 1 700 грн.

Судом другої інстанції визнано обґрунтованими та враховано доводи прокурора та відхилено вищевказану апеляційну скаргу, а рішення суду першої інстанції залишено в силі.

Нагадаємо, раніше за дорученням обласної прокуратури Хустська місцева прокуратура забезпечила участь у розгляді судом протоколу про адміністративне правопорушення, вчинене чиновником.

 
Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 775