Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

У курортному селі Пилипець прокуратура повернула громаді землі вартістю понад 1 млн грн

   

Рішенням Воловецького районного суду задоволено позовні вимоги Хустської місцевої прокуратури про визнання недійсними та скасування державних актів на право приватної власності на землі, розташовані на території Пилипецької сільської ради.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Петра Бобинича, позовні заяви пред’явлені після розгляду судом обвинувального акту у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України. Йдеться про службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Слідством встановлено, що колишній сільський голова Пилипця підписав і завірив рішення сесії сільради про надання у власність двох земельних ділянок, на які в подальшому оформлені правовстановлюючі документи. Однак з’ясовано, що таке питання на розгляд депутатів навіть не виносилося.

За принципової позиції Хустської місцевої прокуратури землі, ринкова вартість яких – понад 1 млн грн, повернуто у власність громади. Очікується набрання рішеннями законної сили.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 857