Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2020

Прокуратура провела перевірку в Головному управлінні Державної міграційної служби на Закарпатті

   

Прокурорами обласної прокуратури поведено перевірку дотримання вимог законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи затриманих у Головному управлінні ДМС в Закарпатській області.

Виявлені порушення стосувалися іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України. Зокрема, встановлено, що в установі порушили вимоги ч. 2 ст. 264 КУпАП при  проведенні затримання та особистого огляду.

До прикладу, посадовці міграційної служби вилучили в громадянина Грузії мобільний телефон і зарядний пристрій до нього. Водночас у протоколі про затримання не зазначили ні понятих, ні факту повернення іноземцю вказаного майна, чим порушили вимоги ст. 265 КУпАП. Крім цього, щодо цієї особи порушено й вимоги ст. ст. 261, 263 КУпАП – у протоколі не зазначено час його звільнення, що унеможливлює встановлення строку адміністративного затримання.

Окрім цього встановлено, що посадові особи обласного управління ДМС не здійснюють належний контроль за виконанням іноземними громадянами рішень про примусове повернення, а також не завжди забезпечують їм право на захист.

Задля усунення виявлених недоліків, керівництву ГУ ДМС у Закарпатській області скеровано документ прокурорського реагування, який наразі перебуває на розгляді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 707