Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Незаконне вибуття земель Національної академії аграрних наук України у приватну власність: підозрюють колишню очільницю районного управління Держземагентства

   

За погодження Закарпатської обласної прокуратури ексначальниці одного з районних управлінь Держземагентства повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Встановлено, що, перебуваючи на зазначеній посаді, особа погодила 13 проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд на території Берегівського району. При цьому вона не здійснила необхідну перевірку документації із землеустрою для визначення, чи не накладаються згадані території на землі наукової установи.

Це призвело до відчуження земель загальною площею 1,0283 га. Вони ж, згідно з висновками експертів, частково перетиналися із землями НААН. Так, унаслідок несумлінного виконання посадовицею своїх обов’язків, державі завдано близько 1,5 млн грн збитків.

Особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідство у цьому провадженні здійснюють працівники СУ ГУНП в Закарпатській області, оперативний супровід – співробітники УСБУ в Закарпатській області.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 692