Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2020

Майстра лісу судитимуть за допущені рубки на території Мокрянського лісництва

   

Закарпатською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт щодо майстра лісу ДП «Мокрянське ЛМГ». 44-річний чоловік обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, посадовець упродовж 2018-2020 років допустив проведення незаконних рубок дерев на ввіреній йому території без лісорубних квитків. Унаслідок таких дій державі завдано понад 430 тис. грн збитків і нанесена істотна шкода лісовій галузі краю.

Незаконні порубки в Мокрянському лісництві було виявлено наприкінці цього літа. У вересні вказаному громадянину та ще двом посадовцям Закарпатською обласною прокуратурою було повідомлено про підозри. Наразі стосовно інших фігурантів триває досудове розслідування, яке здійснюють співробітники ТУ ДБР, розташованого у м. Львові. Загальна сума завданих збитків склала понад 3 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 975