Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Заволоділи майже 1 млн грн бюджетних коштів на ремонті дороги – судитимуть директора підприємства та його пособника

   

Прокурорами Закарпатської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватної фірми (ч. 5 ст. 191,  ч. 2 ст. 28-ч. 1 ст. 366 КК України) та інженера з технічного нагляду (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України) за фактами заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службового підроблення.

Слідством встановлено, що підрядник виграв тендер на проведення ремонту дороги місцевого значення на території тоді ще Виноградівського району. Керівник товариства, залучивши до протиправної діяльності інженера з технагляду в ролі пособника, завищував вартість виконаних робіт та будівельних матеріалів. Неправдиві відомості обвинувачені вносили до відповідних актів і довідок, на основі яких  райдержадміністрація й перераховувала їм кошти.

Загальна вартість робіт на об’єкті становила майже 4,2 млн грн, з яких понад 924 тис. грн заволоділи зловмисники.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції у Закарпатській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1592