Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2021

Прокуратура відстояла реальну міру покарання для колишнього очільника Перечинської РДА за ДТП зі смертельними наслідками

   

Закарпатська обласна прокуратура відстояла у суді покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки для ексочільника Перечинської РДА. Він обвинувачувався у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).  

Нагадаємо, йдеться про події, що трапилися у Перечині в липні 2018 року. Посадовець на автомобілі «Jeep Grand Cherokee», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на двох місцевих мешканок. Одна з них померла на місці аварії, інша – в лікарні.

З 2018 року тривали розгляди справи в судах першої та другої інстанції. У 2019 році винесено вирок, із м’якістю якого прокуратура не погодилася та оскаржила. Ухвалою суду апеляційної інстанції призначався повторний судовий розгляд. Так, під час дебатів засуджений визнав свою вину в повному обсязі та зобов’язався відшкодувати збитки потерпілій стороні, що й було одним із факторів, який вплинув на кінцеве рішення суду.

Очікується на вступ вироку в законну силу. До цього часу засуджений перебуватиме під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1244