Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2021

13 тисяч доларів США за переправлення нелегальних мігрантів: судитимуть громадянина Туреччини

   

Виноградівським відділом Берегівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо 35-річного громадянина Туреччини за фактом сприяння незаконному переправленню кількох осіб через державний кордон України, що вчинене з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік спланував маршрут переправлення 7-ми своїх співвітчизників з Києва до країн ЄС в обхід пунктів пропуску. Для реалізації злочинних намірів залучив ще кількох помічників. За таку «поїздку» мігранти сплатили обвинуваченому 13 тисяч доларів США.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Володимир Жилкін, осіб доставили до лісистої місцевості на околицях с. Тисобикень та надали вказівки щодо подальшого руху. Однак пошуки кращого життя для мігрантів закінчилися невдало: чотирьох з них виявили та затримали правоохоронці Угорщини, решту – працівники Мукачівського прикордонного загону.

Наразі досудове розслідування у вказаному провадженні завершене, обвинувальний акт скеровано до Виноградівського районного суду. Зауважимо, що одного зі спільників іноземця вже засуджено раніше.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1334