Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2021

Вимагання і одержання неправомірної вигоди - голова селищної ради з пособником постануть перед судом

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо голови однієї із селищних рад краю та його пособника за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням, та пособництва у такому злочині (ч. 3 ст. 368, ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

У ході розслідування встановлено, що посадовець вимагав 80 тис. грн «відкату» від керівника приватної фірми, що здійснювала ремонт об’єктів дорожньої інфраструктури на території населеного пункту. Ці кошти призначалися у якості сплати надуманого боргу за неякісне виконання будівельних робіт, а також як гарантія нестворення посадовою особою штучних перепон щодо подальшої участі підрядника в публічних закупівлях.

Нагадаємо, 10 листопада 2020 року, при отриманні частини коштів, фігурантів затримали співробітники ВКЗЕ УСБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими обласного управління Нацполіції. На час слідства посадовця і пособника взяли під варту з можливістю внести заставу: майже 400 тис. грн та близько 95 тис. грн відповідно.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1214