Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

Судитимуть жителя Міжгір’я, що закликав до насильницької зміни влади та відокремлення Закарпаття

   

Закарпатською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо жителя Міжгір’я за фактами розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу (ч. 2 ст. 109 КК України), зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України) та розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, громадянин створив кілька профілів у соціальних мережах та з їх допомогою поширював дописи з закликами до насильницької зміни влади, повалення конституційного ладу, змін меж території держави та розпалювання національної ворожнечі. Це підтвердили висновки судово-лінгвістичної експертизи.

У публікаціях обвинувачений наголошував на необхідності створення «озброєних загонів правопорядку», введення на Закарпаття «міжнародних поліцейських сил» та звільнення суспільства від «етнічних мафіозно-кримінальних угруповань».

Наразі завершено досудове розслідування, яке здійснювали слідчі УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва обласних прокурорів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1165