Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2021

За вимагання $10 000 житель Хуста перебуватиме під вартою

   

За доводами прокурора Хустської місцевої прокуратури 51-річному місцевому жителю обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Особу підозрюють у вимаганні з погрозою вбивством (ч. 2 ст. 189 КК України).

Згідно з інформацією слідства, закарпатець протягом двох місяців систематично вимагав від мешканця Хуста 10 тисяч доларів США, погрожуючи застосуванням фізичного насильства та вбивством. Підозрюваний пояснював, що ці кошти є «моральною компенсацією» за нібито інтимні відносини між його дружиною та потерпілим.

Наприкінці грудня 51-річний чоловік прийшов до місця роботи потерпілого з погрозами та вимогою віддати гроші протягом 10 днів. Аби підтвердити серйозність своїх намірів, він вдарив хустянина руків’ям пістолета по голові, спричинивши йому легкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Хустського РУП ГУНП в Закарпатській області, триває. Процесуальне керівництво забезпечує Хустська місцева прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1164