Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Судитимуть закарпатця, який незаконно літав до Словаччини на власноруч змайстрованому мотодельтаплані

   

Прокурором Закарпатської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Іршави за фактом порушення правил міжнародних польотів (ст. 334 КК України).

За даними слідства, на початку грудня минулого року громадянин на мотодельтаплані аматорської конструкції здійснив політ з території України до Словаччини без необхідних для цього дозволів. Заздалегідь проклавши GPS-маршрут, чоловік облетів один із населених пунктів Кошицького краю та приземлявся неподалік с. Ільниця на Іршавщині. Там його виявили та затримали військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону ДПС України.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі УСБУ в Закарпатській області, наразі завершене. Обвинувальний акт скеровано на розгляд Ужгородського міськрайонного суду.

Варто зауважити, що часто такі саморобні літальні апарати громадяни використовують для незаконного переправлення контрабандних товарів до ЄС, зокрема – сигарет.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1028