Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2021

Незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на майже 1,7 млн грн – підозрюють директора товариства

   

За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури директору агропромислового товариства повідомлено про підозру за фактом видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, громадянин, відповідно до одержаного дозволу, мав право на проведення будівництва водойми для поливу сільськогосподарських культур на околицях с. Сторожниця Ужгородського району. Однак, усупереч зазначеним у проєкті заходам по охороні природи, очільник товариства вийшов за межі периметрів розчистки та здійснив видобуток піщано-гравійної суміші, що є корисною копалиною загальнодержавного значення. Унаслідок протиправних дій державі завдано близько 1,7 млн грн збитків, що підтверджують висновки експертизи.

Слідство у вказаному провадженні триває, досліджуються й інші обставини злочину, зокрема можливий незаконний видобуток надр місцевого значення – піску.

Викриття незаконної оборудки здійснювалося прокурорами спільно зі співробітниками Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області та Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1150