Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

За вбивство брата жителя Хустщини засуджено до 10 років перебування за ґратами

   

За публічного обвинувачення Хустської місцевої прокуратури мешканця району засуджено до 10 років позбавлення волі за вчинення умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).

Подія, про яку йдеться, трапилась у селі Забрідь у січні 2019 року. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений зчинив сварку з рідним братом. Конфлікт переріс у бійку, та невдовзі чоловіки дійшли згоди й розійшлися по різним кімнатам. Однак 57-річний громадянин на цьому не зупинився – взяв мисливську рушницю й здійснив постріл у бік дверей сусідньої кімнати. Дріб проник через двері й завдав потерпілому поранення, що призвели до смерті на місці інциденту.

Під час судових дебатів прокурор наполягав на призначенні закарпатцеві покарання у виді 10 років позбавлення волі. Суд підтримав таку позицію, наразі очікується на вступ вироку в законну силу. До цього особа перебуватиме під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1355