Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2021

Зберігання прекурсорів, з яких виготовляють амфетамін, – підозрюють жителя Хустщини

   

За погодження прокурора Хустської окружної прокуратури 41-річному мешканцеві району повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні прекурсорів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 311 КК України), а також незаконному виготовленні та зберіганні психотропних речовин з метою збуту (ч. 1 ст. 307 КК України).

Згідно з інформацією слідства, закарпатець зберігав у своєму помешканні прекурсор – фенілнітропропен, – який застосовується для синтезу амфетаміну. З цією ж метою чоловік використовував спеціальне обладнання – скляні колби та пробірки різного розміру, різноманітні хімічні речовини. Вже готову кристалічну речовину громадянин важив і фасував у поліетиленові зіп-пакети, готуючи до подальшого збуту.

Усе це  знайдено та вилучено правоохоронцями в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта та у належних йому господарських приміщеннях. Наразі слідчі дії тривають, готується клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у справі здійснюють слідчі районного управління Нацполіції Закарпаття за процесуального керівництва Хустської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1870