Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2021

700 тис. грн збитків за простій вагонів - на Закарпатті повідомлено про підозру начальнику однієї зі станцій філії «Укрзалізниці»

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику однієї зі станцій структурного підрозділу «Ужгородська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії АТ «Укрзалізниця» у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, службовець документально не оформляв простій понад сотні вагонів, які очікували проведення митних операцій й у подальшому прямували до країн ЄС. Унаслідок цього необхідний збір за зберігання вантажів та плата за користування вагонами не нараховувалися і, відповідно, не надходили в дохід товариства. Експертизою підтверджено, що громадянин таким чином завдав регіональній філії залізниці збитків на понад 700 тис. грн.

Наразі в рамках вказаного провадження розслідується питання щодо можливих зловживань й інших посадових осіб вказаної філії на суму понад 5 млн грн.

В офісних приміщеннях структурних підрозділів залізниці та за місцями проживання фігурантів проведено обшуки, знайдено та вилучено фінансово-господарську документацію, що може слугувати доказом протиправної діяльності. 

Заходи із викриття кримінального правопорушення проведені спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області та за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1424