Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

На Закарпатті судитимуть чотирьох членів ОЗГ за створення міжнародного каналу нелегальної міграції

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 2, 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, вказані громадяни, серед яких троє закарпатців і киянин, брали участь у створенні масштабного каналу незаконної міграції. Вихідців із країн Азії – Індії, Шрі-Ланки, Пакистану, Афганістану – вони доправляли до прикордонних населених пунктів Закарпаття. Тут забезпечували тимчасовим житлом і готували до подальшого перетину лінії кордону в обхід пунктів пропуску. Встановлено, що на територію України мігранти потрапляли з Російської Федерації завдяки одному зі спільників обвинувачених, особу якого встановлюють.

Упродовж 2020 року правоохоронці неодноразово виявляли та блокували спроби незаконного переправлення іноземців, до яких можуть бути причетними четверо обвинувачених. У ході проведення оперативно-розшукових дій встановлено місця проживання фігурантів і місця утримання іноземців, транспортні засоби, які використовувалися для перевезення мігрантів.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювалося співробітниками Головного управління Нацполіції в Закарпатській області із залученням працівників роти спеціального призначення КОРД. Стосовно інших осіб, яких підозрюють у причетності до злочину, ще триває слідство.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1323