Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2021

Розклеювання антиугорських листівок у Берегові – трьом особам повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх національної належності із застосуванням погроз (ч. 2 ст. 161 КК України). Двоє з них мешканці Дніпра, ще один – Києва.

За даними слідства, чоловіки отримали пропозицію від невстановлених наразі осіб щодо розповсюдження провокаційних листівок у місті Берегові. За це їм обіцяли грошову винагороду у розмірі 200 доларів США. У ніч із 1 на 2 травня чоловіки розклеїли вказані матеріали на вхідних воротах і парканах житлових будівель у Берегові. Написи на листівках містили погрози угорській нацменшині, що мешкає на Закарпатті, та були спрямовані на розпалювання національної ненависті у регіоні.

Провівши обшуки за місцями проживання громадян, правоохоронці виявили речі із символікою Російської Федерації та інші докази протиправної діяльності. Вирішується питання щодо обрання особам міри запобіжного заходу, встановлюють також організаторів провокаційної акції.
Слідство у вказаному провадженні здійснюють співробітники Берегівського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу оперативників обласного управління Служби безпеки України та спецпідрозділу КОРД. Процесуальне керівництво забезпечує Берегівська окружна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1186