Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2021

На Закарпатті прокуратура в апеляції відстояла реальний термін покарання чотирьом особам за вимагання 15 тис. доларів США

   

Закарпатською обласною прокуратурою у Львівському апеляційному суді доведено вину чотирьох учасників злочинного угруповання з Мукачева у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). Суд залишив в силі вирок першої інстанції, за яким лідера зловмисників засуджено до 4 років позбавлення волі, а його спільників – до 3 років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловіки вимагали від закарпатця 15 тис доларів США за неіснуючі борги. У випадку відмови платити – погрожували фізичною розправою та вбивством. У березні минулого року, при передачі 2,5 тис. доларів США чоловіків викрили прокурори спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного управління Служби безпеки України.

Зауважимо, що лідер угруповання – неодноразовий фігурант інших кримінальних проваджень. На час слідства та судових розглядів як він, так і троє інших громадян, перебували під вартою без можливості внесення застави.

Апеляційні скарги на вирок Мукачівського міськрайонного суду у вказаному провадженні подали як обласні прокурори, так і адвокати засуджених. Сторона обвинувачення наполягала на призначенні особам більш суворого покарання в межах санкції інкримінованої їм статті – 7 та 6 років відповідно. Ці скарги судом відхилено та залишено вирок першої інстанції без змін. Рішення вже набуло законної сили.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1523