Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

Двох крадіїв-рецидивістів з Виноградова засуджено до позбавлення волі

   

За активної позиції прокурорів Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури двох місцевих жителів засуджено до позбавлення волі за крадіжки, скоєні на території Виноградова.

Один випадок трапився у березні минулого року. У судовому засіданні прокурор довів, що 31-річний громадянин проник до приміщення котельні та викрав звідти електроінструменти, а вже за місяць повторно вчинив аналогічний злочин – викрав мобільний телефон знайомого. Дії чоловіка кваліфіковано за ч.ч. 2, 3 ст. 185 КК України.

Іншу крадіжку правоохоронці зафіксували у березні поточного року. Встановлено, що 18-річний молодик уночі проник до торгового центру у Виноградові та викрав 19 мобільних телефонів із однієї з вітрин. Окрім того, зловмисник заволодів і майном із сусіднього рибацького магазину: рюкзаком, пневматичною зброєю та приладдям до неї (ч. 3 ст. 185 КК України). Завдані збитки експерти оцінили у понад 52 тис. грн.

Варто зауважити, що обоє чоловіків раніше вже притягалися до кримінальної відповідальності за крадіжки. Наразі ж Виноградівський районний суд призначив першому обвинуваченому покарання у виді 5 років позбавлення волі, другому – 3 років 6 місяців. Вступ вироків у законну силу очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1389