Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Для координації розслідувань злочинів проти журналістів у Закарпатській обласній прокуратурі створено міжвідомчу робочу групу

   

У Закарпатській обласній прокуратурі створено міжвідомчу робочу групу задля активізації розслідування фактів перешкоджання професійній журналістській діяльності на Закарпатті. Про це повідомив виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури Іван Косей на зустрічі з регіональним представником Інституту масової інформації Ярославом Гуланом. До цієї групи увійшли прокурори, співробітники обласних управлінь Нацполіції, Служби безпеки України та П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Зустріч відбулася за участі начальника управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Ігоря Коптєва.

Метою зустрічі стало налагодження діалогу між представниками органів правопорядку і неурядових організацій та ЗМІ задля подальшої співпраці у сфері протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, активізації розслідування фактів перешкоджання професійній журналістській діяльності в регіоні.

У ході спілкування Ярослав Гулан озвучив наявні кейси у цій сфері. Йшлося про випадки ненадання відповіді на інформаційні запити журналістів, затягування слідства чи судового розгляду у провадженнях, які стосуються представників ЗМІ, напади на представників медіа тощо.

Прокурори запевнили, що хід розслідувань правопорушень, вчинених стосовно журналістів, – на особливому контролі у Закарпатській обласній прокуратурі. А новостворена робоча група спрямовуватиме свою діяльність саме на забезпечення законності під час усього процесу виявлення, розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень зазначеної категорії, триматиме їх на контролі та в межах, визначених Кримінальним процесуальним кодексом, інформуватиме представників неурядових організацій та ЗМІ, а також громадськість, стосовно результатів роботи на цьому напрямі.

«Ми розуміємо важливість діалогу правоохоронців та представників медіа, а тому працюємо над тим, аби чути журналістів, реагувати на ті проблеми, з якими вони стикаються, і в межах компетенції впливати на ці речі, аби випадків перешкоджання їх професійній діяльності було якомога менше», – підсумував результати обговорення Іван Косей.

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1230